söndag 7 juli 2013

FörförelsekonstEller The Art of Seduction ...
Förförelseteknik är något som personer som har narcississtiska eller psykopatiska drag är mycket bra på! Och det finns till och med massor av "läroböcker" och kurser i ämnet för den som vill lära sig mer...
När jag tittar på t.ex. den här studien som finns med i boken The Art of Seduction så oj oj vad jag känner igen detta!!. Det känns som om han har läst och lärt sig den utantill, det var faktiskt jobbigt att gå igenom listan. Jag såg precis hur jag föll på punkt efter punkt.

Nummer ett som används av män är "att välja rätt offer". Detta och flera av de saker som nämns stämmer väl överens med det som Sandra Brown skriver om i boken "Women who love psychopaths". Kvinnor som har ett övermått av empatisk förmåga, stor fördragsamhet med att folk kan vara "lite knepiga", som är sårbara, kanske nyss gått igenom en separation eller haft annan sorg, som är impulsiva och tycker om lite äventyr - vi ligger illa till. Kvinnor som jobbar inom människovårdande yrken är överrepresenterade vilket är förståeligt, flera av de här egenskaperna är ju viktiga i sådana yrken. Genom att rannsaka sig själv och bli medveten om sina personlighetsdrag kan man också dra i bromsen och inte låta sig svepas med i förförelselavinen - för lavinens kraft och hastighet finns där!
Här följer listan med förförelsetekniker från referensen ovan, fritt översatt av mig:


1. Välj rätt offer
Studera ditt byte ordentligt, och välj bara den som är mottaglig för din charm. Rätt offer är den som du kan fylla ett tomrum för, som ser något exotiskt i dig. De är ofta isolerade eller olyckliga, eller kan lätt göras såna. En helt nöjd person är nästan omöjligt att förföra. Det perfekta offret har vissa kvaliteter som sätter igång starka känslor i dig, vilket gör att dina förföriska manövrar verkar mer naturliga och dynamiska. Det perfekta offret möjliggör den perfekta jakten.

2. Skapa falsk upplevelse av trygghet – närma dig indirekt
Om du går på för tidigt riskerar du att väcka ett motstånd som aldrig kommer att mattas. Till en början får det inte finnas någonting av förförare i dit sätt. Förförelsen måste börja indirekt, så att personen gradvis blir medveten om dig. Jaga i utkanten av ditt bytes vardag genom en tredje part, eller verka odla en relativt neutral relation. Förändra gradvis från vän till förälskad. Invagga målet i trygghet, sedan slår du till.

3. Sänd ut blandade signaler
När väl människor är medvetna om din närvaro, och kanske vagt fascinerade, måste du väcka deras intresse innan det läggs på någon annan. De flesta av oss är alldeles för uppenbara, var istället lite svår att komma underfund med. Sänd blandade signaler: var både tuff och mjuk, både andlig och jordnära, både oskyldig och listig. En mix av egenskaper tyder på djup, som fascinerar även om det förvirrar. Och en aura av svårfångad, av gåtfullhet kommer få folk att vilja veta mer, det drar in dem i din cirkel. Skapa en sådan effekt genom att antyda något motsägelsefullt inom dig.


4. Verkar vara någon som många vill ha
Få dras till en person som andra undviker; folk samlas runt dem som redan har väckt intresse. För att dra dina offer närmare och göra dem ivriga att få dig, måste du skapa en aura av att vara eftertraktad av många. Det kommer att tilltala deras fåfänga att vara målet för din uppmärksamhet, att vinna dig från en skara beundrare. Bygg upp ett rykte som föregår dig: Om många har fallit för din charm, måste det finnas en anledning.


5. Skapa ett behov - Rör upp ångest och missnöje
En helt nöjd person kan inte bli förförd. Spänningar och disharmoni måste ingjutas i ditt offer. Rör upp känslor av missnöje i dem, missnöje med sina förhållanden och med sig själva. De känslor av otillräcklighet som du skapar kommer att ge dig utrymme att anspela på dig själv, att få dem att se dig som svaret på sina problem. Smärta och ångest är föregångare till nöje. Lär dig att tillverka behov som du kan fylla.

6. Bli en mästare i konsten att insinuera
Att göra så att ditt offer känner sig missnöjt och i behov av din uppmärksamhet är viktigt, men om du är alltför uppenbar kommer de se igenom dig och motståndet växer. Det finns inget känd försvar mot insinuationer (konsten att plantera idéer i människors sinnen genom att släppa svårfångade tips som slår rot flera dagar senare), och som till och med verkar som deras egen idé. Gör djärva uttalanden som du tar tillbaka och ber om ursäkt för, tvetydiga kommentarer, banalt språk kombinerat med lockande blickar, som går in i offrets omedvetna och förmedlar din verkliga andemening. Gör allt suggestivt.

7. Kliv in i offrets själsliv
De flesta människor är låsta i sina egna världar, vilket gör dem envisa och svåra att övertala. Vägen att locka dem ut ur sina skal och gå igång med din förförelse är att gå in i deras själsliv. Spela efter deras regler, gilla det de tycker om, anpassa dig efter deras stämning. På så sätt kommer du att beröra deras djupt rotade narcissism och sänka deras försvar. Tillåt ditt offer att vara på olika humör och få olika infall, att att ge sätta något emot.

8. Skapa ett begär
Låt offret gå på djupet in i din förförelse genom att skapa frestelse: ge en glimt av de nöjen som väntar. Ormen frestade Eva med löfte om förbjuden kunskap, du måste väcka en lust i ditt offer som de inte kan kontrollera. Hitta deras svagheter, fantasier som ännu inte har förverkligats, och antyd att du kan leda dem dit. Det viktiga är att hålla det vagt. Stimulera en nyfikenhet starkare än de tvivel och den oro som följer, och de kommer att följa dig.

9. Håll offret i ovisshet - Vad kommer härnäst?
Det ögonblick då människor känner att de vet vad de ska förvänta sig av dig, är din makt över dem borta. Dessutom har du överlåtit din makt. Det enda sättet att ha övertaget är att skapa spänning, en beräknad överraskning. Att göra något de inte förväntar sig kommer att ge dem en härlig känsla av spontanitet - de kommer inte att kunna förutse vad som kommer härnäst. Du är alltid ett steg före och har kontrollen. Ge offret spänning med en plötslig kursändring.

10. Använd ordets makt att så förvirring
Det är svårt att få folk att lyssna, de är upptagna med sina egna tankar och önskningar, och har lite tid för dina. Tricket att få dem att lyssna är att säga vad de vill höra, att fylla deras öron med allt som är trevligt för dem. Detta är essensen av förföriskt tal. Trigga människors känslor med laddade fraser, smickra dem, trösta deras osäkerhet, inneslut dem i ljuva ord och löften, och inte bara kommer de att lyssna på dig, de kommer att förlora sin vilja att motstå dig.

11. Var uppmärksam på detaljer
Överväldigande kärleksord och storslagna gester kan skapa misstänksamhet: Varför försöker du så ivrigt att behaga? Detaljerna i förförelse - de subtila gesterna, de lite blasé saker du gör är ofta charmigare. Du måste lära dig att distrahera dina offer med en myriad av trevliga små ritualer, omtänksamma gåvor skräddarsydda just för dem, kläder och utsmyckningar för att behaga dem, gester som visar hur mycket tid och uppmärksamhet du ger dem. De kommer att fascineras av vad de ser och kommer inte att märka vad du egentligen är ute efter.

12. Ge din närvaro ett poetiskt drag
Viktiga saker händer när dina offer är ensamma: Den minsta känsla av lättnad att ni inte är tillsammans, och allt är över. Överexponering och att vara alltför familjär kan orsaka reaktionen. Förbli svårfångad då. Alternera mellan en spännande närvaro och sval distans, roliga stunder följt av beräknad frånvaro. Associera dig själv med poetiska bilder och objekt, så att när offret tänker på dig, börjar de se dig med en idealiserad gloria. Ju mer du snurrar i deras tankar, desto mer kommer de att svepa in dig i förföriska fantasier.

13. Avväpna genom strategisk svaghet och sårbarhet
För mycket manipulerande från din sida kan väcka misstankar. Det bästa sättet att dölja ditt uppsåt är att göra att den andra personen känner sig överlägsen och starkare. Om du verkar vara svag, sårbar, trollbunden av den andra personen och inte kan kontrollera dig själv, kommer dina handlingar att se mer naturliga ut, mindre beräknande. Fysisk svaghet, tårar, blyghet, hjälper till att skapa effekten. Spela offer, sedan omvandlar du offrets sympati till kärlek.

14. Förväxla begär och verklighet – den perfekta illusionen
För att kompensera för svårigheter i sina liv tillbringar människor mycket tid med att dagdrömma, föreställa sig en framtid full av äventyr, framgång, och romantik. Om du kan skapa en illusion av att de  kan leva ut sina drömmar genom dig, kommer du att ha dem i din hand. Sikta på hemliga önskningar som har hindrats eller förträngts, rör upp okontrollerbara känslor och grumla deras förnuft. Led den förförda till en punkt av förvirring där de inte längre kan skilja mellan illusion och verklighet.

15. Isolera offret
En isolerad människa är svag. Genom att långsamt isolera ditt offer gör du dem mer sårbara och mottagliga för ditt inflytande. Ta dem från deras vanliga miljö, vänner, familj, hem. Ge dem känslan av att vara marginaliserade, i limbo - de lämnar en värld bakom sig och kommer till en annan. När offret väl är isolerat har de inget stöd utifrån, och i sin förvirring går de lätt vilse. Locka offret till din lya, där allt är obekant.

16. Bevisa dig själv
De flesta människor vill bli förförda. Om de motstår dina ansträngningar är det förmodligen för att du inte har gått tillräckligt långt för att skingra deras tvivel, om dina motiv, djupet av dina känslor, och så vidare. En vältajmad handling som visar hur långt du är villig att gå för att vinna över dem kommer att skingra deras tvivel. Oroa dig inte för att vara fånig eller göra ett misstag. Någon form av handling som är självuppoffrande och för offrets skull kommer att överväldiga låsta känslor, de kommer inte att märka något annat.

17. Sätt igång en regression
Människor som har upplevt en viss typ av välbefinnande i det förflutna kommer att försöka upprepa eller återuppleva det. De djupaste rotade och mest njutbara minnena är oftast de från tidigaste barndomen, och de är ofta omedvetet förknippade med en föräldrafigur. Behandla ditt offer som ett behövande barn. Omedveten om vad som orsakar deras känslomässiga svar, kommer de att bli kära i dig.

18. Rör om bland gränser och tabun
Det finns alltid sociala gränser för vad som anses OK. Några av dessa, de mest grundläggande tabun gå tillbaka flera hundra år, andra är mer ytliga och talar om vad som är artigt och acceptabelt beteende. När ditt offer känner att du tar dem förbi någon form av gräns är det oerhört förföriskt. Människor längtar efter att utforska sin mörka sida. När väl viljan att överträda gränser för ditt mål till dig, kommer det att bli svårt för dem att sluta. Ta dem längre än de föreställt sig, känslan av union och delaktighet kommer att skapa ett kraftfullt band till dig.

19. Använd spirituella lockbeten
Alla har tvivel och osäkerhet, om sin kropp, sin självkänsla, sin sexualitet. Om din förförelse talar enbart till det fysiska kommer du röra upp dessa tvivel och göra ditt offer självmedveten. Locka istället ut dem ur sin osäkerhet genom att få dem att fokusera på något sublimt och andligt: en religiös upplevelse, ett upphöjd konstverk, det ockulta. Förlorad i en andlig dimma, kommer offret att känna sig lätt och hämningslös. Fördjupa effekten av din förförelse genom att få den sexuella kulmen att verka som den andliga föreningen av två själar.

20. Blanda njutning och smärta
Det största misstaget i förförelse är att vara alltför trevlig. Först kanske din vänlighet är charmig, men snart blir det enformigt, du försöker för hårt att behaga, och verkar osäker. I stället för att överösa ditt offer med charm, försök att flika in någon typ av smärta. Få offret att känna sig skyldigt och otryggt. Antyd ett uppbrott - sen ett närmande, en återgång till tidigare vänlighet. Det kommer att vända dem och göra dem svaga i knäna. Ju lägre dalar du skapar, desto större toppar. För att öka den erotiska laddningen, skapa den spänningen som rädsla ger.

21. Ge dem utrymme att falla - förföljaren är förföljd
Om offret blir alltför van vid dig som angriparen, kommer de att ge mindre av sin egen energi, och spänningen avtar. Du behöver väcka upp dem, vända på steken. När de är under ditt kommando, ta ett steg tillbaka och de kommer att komma efter dig. Hinta att du börjar bli uttråkad. Verka vara intresserad av någon annan. Snart kommer de att vilja äga dig fysiskt, och deras tvekan kommer att försvinna ut genom fönstret. Skapa illusionen av att förföraren blir förförd.

22. Använd fysiska frestelser
Offer med aktiva sinnen är farliga: Om de ser igenom dina manipulationer kan de plötsligt utveckla tvivel. Försätt deras tvivel försiktigt i vila, och väck deras slumrande sinnen genom att kombinera en icke defensiv attityd med en laddad sexuell närvaro. Medan din coola, nonchalanta atmosfär sänker deras hämningar, är dina blickar, röst och hållning drypande av sex och lust. Det går under huden och höjer deras temperatur. Tvinga aldrig det fysiska, utan fyll ditt offer med hetta, locka dem till lust. Moral, fördömande och oro för framtiden kommer att smälta bort.

23. Behärska konsten att ta det djärva steget
Ett ögonblick har anlänt: Ditt offer önskar dig tydligt, men är inte redo att erkänna det öppet, än mindre agera på det. Då är det dags att kasta undan ridderlighet, vänlighet, och koketteri och överväldiga med ett djärvt drag. Ge inte offret tid att överväga konsekvenserna. Visar du tvekan eller tafatthet innebär det att du tänker på dig själv istället för att vara överväldigad av offrets charm. En person är på offensiven, och det är du.

24. Akta dig för efterverkningarna
Fara följer i efterdyningarna av en lyckad förförelse. Efter att känslorna har nått en höjd, svänger de ofta i motsatt riktning, mot trötthet, misstro, besvikelse. Om du tänker stanna i en relation, var uppmärksam på om offret flaggar för ny energi, eller en krypande förtrogenhet som kommer att förstöra fantasin. En andra förförelse krävs. Låt aldrig den andra personen ta dig för given, använd frånvaro, skapa smärta och konflikter för att hålla offret på helspänn.
2 kommentarer:

  1. Tack, hemskt men mycket lärorikt nu är det min tur få bort ondska ur mitt liv.

    SvaraRadera
  2. Jag önskar dig all lycka till! Var rädd om dig!

    SvaraRadera